Έτσι έγινε η επίθεση στον Κρητικό επιχειρηματία – Γάζωσαν το αυτοκίνητό του με 9 σφαίρες

Είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 63χρονο επιχειρηματία, αδιαφορώντας για τους άλλους δύο επιβάτες του οχήματος, τον γιο του και έναν 69χρονο φίλο του

Πυροβόλησαν τουλάχιστον 9 φορές με πολεμικό καλάσνικοφ και δεν σταμάτησαν, ακόμα και όταν το Ι.Χ. άρχισε να κινείται. Οι άγνωστοι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο Παλαιό Φάληρο, είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 63χρονο επιχειρηματία, αδιαφορώντας για τους άλλους δύο επιβάτες του οχήματος.

Δείτε επίσης: Κρητικός ο επιχειρηματίας που δέχθηκε πυροβολισμούς στο Παλαιό Φάληρο – Δέχτηκε 8 σφαίρες

«Είχαμε σταματήσει στο φανάρι. Ξαφνικά προσέγγισε από πίσω δεξιά ένα άλλο αυτοκίνητο. Ακούσαμε πυροβολισμούς. Εγώ πάτησα γκάζι για να ξεφύγουμε. Συνέχισαν να μας καταδιώκουν και να πυροβολούν εναντίον μας. Νομίζω ότι είδα κάποιον να πυροβολεί με καλάσνικοφ από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου των δραστών. Ο πατέρας μου είχε χτυπηθεί. Είχε αίματα στο χέρι και την κοιλιά. Πονούσε και σφάδαζε. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο 36χρονος θετός γιος, του θύματος.

Ο 36χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο, συνοδηγός ήταν ο 63χρονος πατέρας του, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο Χανίων, και στο πίσω κάθισμα καθόταν ένας 69χρονος φίλος του πατέρα του.

Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση

Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, σταμάτησαν στον κόκκινο σηματοδότη στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κρόνου στο Π. Φάληρο. Ξαφνικά πίσω δεξιά τους πλησίασε ένα αυτοκίνητο, με έναν από τους τουλάχιστον τρεις επιβάτες να πυροβολεί εναντίον τους προς την θέση του συνοδηγού, που καθόταν ο 63χρονος ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας. Στο άκουσμα των πυροβολισμών και στις ιαχές πόνου του 63χρονου, ο 36χρονος γιος του πάτησε γκάζι, συνέχισε την πορεία του στην οδό Κρόνου, με τους δράστες να συνεχίζουν να τους καταδιώκουν και να πυροβολούν εναντίον τους εν κινήσει έως και την Λ. Ποσειδώνος, όπου βρέθηκαν και εκεί κάλυκες των 7,62 χιλιοστών του καλάσνικοφ, από τους συνολικά 9 που περισυνελλέγησαν.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν αν πίσω από την αποτυχημένη δολοφονική επίθεση κρύβονται προσωπικά ή οικονομικά κίνητρα, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι κινήσεις και η διαδρομή των τριών επιβατών του οχήματος πριν την επίθεση.

Δεν αποκλείουν νωρίτερα να είχε συμβεί κάτι, που θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία για τους δράστες, να σκοτώσουν, όμως το συγκεκριμένο ενδεχόμενο σύμφωνα με τις αρχές συγκεντρώνει μικρά ποσοστά. Περισσότερες απαντήσεις θα δώσουν και οι καταθέσεις των δύο επιβατών του οχήματος.

Παράλληλα τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών θα εξετάσουν αν το θύμα είχε δεχθεί απειλές στο παρελθόν ή αν μπορεί να προσδιορίσει το περιβάλλον από το οποίο προέρχονται οι δράστες ή οι εντολείς της δολοφονίας του. Οι 9 κάλυκες του καλάσνικοφ έχουν μεταφερθεί για βαλλιστικό έλεγχο στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση αναζητούν υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, όπως και καταστημάτων και επιχειρήσεων της περιοχής, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής των δραστών.

Το θύμα, μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Είχε τραύματα στον ώμο, στο χέρι και κάτω δεξιά στην κοιλιακή χώρα, με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι δεν έχουν πληγεί ζωτικά όργανα του τραυματία, κάτι που τους κάνει να αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του.

Ο 63χρονος διατηρεί κατασκευαστική εταιρεία στην Καλλιθέα και δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές τουλάχιστον σε ποινικές υποθέσεις.

 ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί